Мубарак відповів на звинувачення в розкраданні 700 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мубарак відповів на звинувачення в розкраданні 700 млрд доларів

Кримінал
339
Повалений президент Єгипту Хосні Мубарак назвав помилковими звинувачення в перевищенні повноважень заради збагачення.
"Я не перевищував повноважень з метою збагачення і готовий до співпраці в будь-якому розслідуванні, щоб довести, що не маю власності або рахунків за кордоном", - заявив Мубарак у своєму першому після відставки аудіозверненні, переданому в неділю в ефір супутниковим телеканалом "Аль-Арабія", передає РІА "Новини".
Він також підкреслив, що має намір довести власну невинність і невинність своєї сім'ї в приписуваних їм злочинах.
"Я маю намір скористатися своїм правом на захист власної репутації", - заявив колишній єгипетський лідер.
Мубарак заявив, що готовий оприлюднити номери своїх рахунків усередині країни і за її межами, повідомив в неділю супутниковий телеканал "Аль-Арабія".
Екс-президент також заявив, що він і члени його сім'ї стали жертвами несправедливої кампанії, організованої в країні.
"Всі останні тижні я чекав, що генеральний прокурор отримає справжню інформацію з-за кордону про відсутність в мене і членів моєї сім'ї, як рахунків, так і нерухомості за межами Єгипту", - сказав Мубарак.
"Я вже надав інформацію про єдиний рахунок, яким маю, і який розміщений в одному з банків Єгипту", - підкреслив екс-президент.
Він записав аудіозвернення спеціально для телеканалу "Аль-Арабія". Звернення було записано напередодні в резиденції Мубарака в Шарм-еш-Шейху.
Як повідомляла газета ВЗГЛЯД, раніше в неділю західні ЗМІ інформували про те, що влада Єгипту підозрює колишнього президента країни Хосні Мубарака в розкраданні 700 млрд доларів.
Як повідомляла газета ВЗГЛЯД, Мубарак пішов у відставку 11 лютого після тривалих і масштабних масових заворушень у країні, що тривали з середини січня.
Відразу після його відставки ряд іноземних держав заявив про блокування рахунків Мубарака і його сім'ї.
Наразі за корупційні злочини узятий під варту або домашній арешт цілий ряд колишніх високопоставлених чиновників, у тому числі колишні міністри фінансів, туризму, житлового будівництва, інформації. Вже йде суд у справі колишнього глави МВС Хаіба аль-Адлі.
В п'ятницю на площі Тахрір у центрі єгипетської столиці за участю десятків тисяч осіб пройшло перше засідання "народного суду" в справі поваленого президента Єгипту Хосні Мубарака і його наближених.
В ніч на суботу на Тахрір сталося зіткнення єгипетських військових з демонстрантами.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас