Кількість жертв у Японії наблизилася до 13 тисячам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість жертв у Японії наблизилася до 13 тисячам

Казна та Політика
298
В Японії ліквідують наслідки березневого землетрусу і цунамі. Список загиблих в результаті стихійних лих знову поповнився. На аварійній "Фукусіма" продовжується витік радіоактивної води.
Влада визнала загибель 12 тисяч 985 людей, які стали жертвами землетрусів і цунамі. Без вісті зниклими в шести префектурах вважають 14 тис. 809 чоловік.
В тимчасових притулках живуть близько 153 тис. евакуйованих або без даху над головою людей, передає РІА Новини.
Сьогодні НД Японії та США оголосили про початок повномасштабної пошукової операції з метою виявлення тіл загиблих в результаті березневих землетрусу і цунамі
Збиток від розгулу стихії в Японії, за останніми підрахунками, склав 300 млрд. дол.
Між тим, витік радіоактивної води в приміщеннях другого реактора "Фукусіма-1" триває. Джерело витоку зараженої води встановити не вдалося.
Триває скидання слаборадиоактивної води в океан для звільнення простору для більш важкої радіоактивної води. За даними оператора аварійної станції вже 7,7 тис. тонн слаборадиоактивної води було злито в море.
Нагадаємо, 11 березня в Японії стався найсильніший в історії країни землетрус магнітудою 9,0. Землетрус зрушив острів Хонсю на 2,4 метра, скоротив земну добу на 1,6 мікросекунди і змістив вісь обертання Землі приблизно на 15 сантиметрів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас