Герман: чому політик повинен декларувати витрати, а журналіст ні? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Герман: чому політик повинен декларувати витрати, а журналіст ні?

Казна та Політика
231
Радник Президента України, керівник Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації Президента Ганна Герман вважає за доцільне запровадити декларування витрат для журналістів.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це вона заявила в ефірі програми "Честь маю запросити" на телеканалі КРТ у відповідь на заяву ведучого програми, народного депутата від Партії регіонів Яна Табачника про те, що журналісти спекулюють на темі утиски свободи слова, і насправді опозиція має всі можливості завдяки ЗМІ "лити бруд" на владу...
"Ян Петрович, знаєте, англійці кажуть: "take it easy - давайте приймати це легко", - зазначила Герман, додавши, що стикалася з такою ж ситуацією у Польщі.
"Я це пережила вже. Я жила у Варшаві, коли Польща проходила такий самий шлях. І були такі ж речі зі свободою слова та журналістами. Яким шляхом пішла Польща? Польща теж ввела декларацію на витрати не тільки для політиків, що потрібно зробити в Україні, але і для журналістів. Для журналістів також була декларація витрат. І тоді було видно, чому журналіст, який їздить на дуже дорогій машині, не повинен декларувати і пояснювати, звідки вона в нього, а політик - повинен? Тобто, потрібно йти тим шляхом, тільки free and transparent process. Тільки такий процес - відкритий і прозорий і для політиків, і для журналістів навчить нас з часом, що відповідати треба за все", - додала радник Президента.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас