У власника "Межигір'я"- великі неприємності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У власника "Межигір'я"- великі неприємності

Фондовий ринок
2023
Іоган Вановітц, директор австрійської фірми Euro East Beteiligungs Gmbh, яка виступає номінальним власником резиденції "Міжгір'я", підозрюється в маніпуляціях на біржі.
Як написало віденське видання Kurier, у зв'язку з цим австрійський Euro Invest Bank був змушений зняти Вановітца з посади.
Його звільнили у зв'язку з підозрами на маніпуляцію курсами акцій Telekom Austria ще в 2004 році, в якому брала участь компанія Euro Invest Bank. Вони викупили акції перед закриттям біржі і це штовхнуло їх курс вгору - в результаті менеджери телекому отримали бонусів на 9 мільйонів євро.
Паралельно Іоган Вановітц був призначений директором австрійської фірми Euro East Beteiligungs GmbH, яка виступає власником 99% акцій у фірмі "Танталіт", за документами володіє колишньої резиденцію "Межигір'я".
При цьому Euro Invest Bank на 65% є номінальним засновником фірми Euro East Beteiligungs GmbH в інтересах неназваного клієнта.
Решта 35% фірми Euro East Beteiligungs GmbH, яка виступає кінцевим власником "Межигір'я", належать юристові з Ліхтенштейну, який також діє в інтересах анонімних клієнтів.
Як відомо, в резиденції "Межигір'я" проживає президент України Віктор Янукович.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас