Тарифи в Києві на 60% складаються з накладних витрат співробітників ЖЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи в Києві на 60% складаються з накладних витрат співробітників ЖЕК

Казна та Політика
568
За даними Головного Контрольно-ревізійного управління України (ГоловКРУ), 60% вартості тарифів на житлово-комунальне господарство у Києві становлять накладні витрати житлово-експлуатаційних служб без надання послуг. Про це повідомив голова ГоловКРУ Петро Андрєєв, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".
"Вартість води, тепла та електроенергії за оптимізації структури управління можна було б значно знизити. До речі, якщо в ЖЕК ми змогли нормально попрацювати, то на "Київводоканал" і на "Київенерго" наших перевіряльників взагалі не допустили", - повідомив глава ГоловКРУ.
Крім того, Андрєєв повідомив про результати перевірки комунальних служб у Макєєвці. "В ході перевірки ЖКГ Макіївки нами встановлені шокуючі факти. Мешканці цього міста споживають лише 40% води, яку вони реально оплачують згідно з тарифами! 60% води втрачається в дірявих трубах, недосконалій і неремонтованій системі комунікацій, а люди платять за те, чим не користуються! Ця вода завдає ще більшої шкоди - ідучи в ґрунт, вона розмиває дороги, сідають фундаменти будинків", - сказав він.
При цьому ніхто в Макіївці не поніс ніякої відповідальності. "Абсолютно ніякої... На жаль, в нас немає кримінальної відповідальності чиновників за невиконання службових обов'язків і не можна зобов'язати чиновника компенсувати збитки людям, які через його некомпетентність несуть додаткові витрати", - повідомив Андрєєв.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас