"Газпром" не піде на зниження ціни без злиття з "Нафтогазом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" не піде на зниження ціни без злиття з "Нафтогазом"

Енергетика
309
Без злиття "Нафтогазу" з "Газпромом" російський монополіст на зниження ціни на російський газ для України не піде. Про це заявив директор енергетичних програм Центру "Номос" Михайло Гончар, передає "Дзеркало тижня. Україна".
"За прикладом з "Белтрансгазом" (за який Олександр Лукашенко хотів отримати 17 млрд дол, а отримав 2,5 млрд дол за 50%),"Нафтогаз" оцінять дуже низько, відсотків на п'ять від вартості "Газпрому", - прогнозує експерт, - А потім на цю суму росіяни можуть поставляти в Україну дешевий газ приблизно роки два-два з половиною. А, може, і менше - хто знає, що ще може статися на світовому ринку?"- говорить експерт.
Але без злиття "Нафтогазу" з "Газпромом", акцентує Гончар, на дешевий газ розраховувати не варто навіть в рамках Митного союзу. Тому що НАК для російського монополіста - це "можливість маніпулювати внутрішньоукраїнськими цінами на газ".
"Тому дешевий газ може обійтися дуже дорого не тільки Україні як держави, але й окремим її не найбіднішим громадянам", - вважає експерт.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас