Власники київських маршруток вирішили підняти ціни до 4,5 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники київських маршруток вирішили підняти ціни до 4,5 грн

6433
Приватні перевізники Києва має намір знову підняти ціни на проїзд - до 4,5 грн. Пояснюють вони це подорожчанням палива та підвищенням податкового тягаря.
На думку Асоціації автомобільних перевізників, щоб не працювати у збиток, вартість треба підняти до 10 гривень.
"В своїх розрахунках ми керувалися методикою, якою користуються при визначенні вартості проїзду в інших країнах, - розповів Комсомольській правді в Україні президент Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Віталій Рева. - Так от, у нас вийшло, що у великих українських містах пасажири повинні платити близько 10 гривень. Але ми розуміємо, що за таких розкладах ніхто в маршрутках їздити не буде.Тому зупинилися на 4,5 гривні. Правда, це та межа, за якої приватники просто покриють свої витрати і про жодне поліпшення якості послуг, як і про закупівлю нових машин, йтися не може".
Київські перевізники вже звернулися з листом до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням надати їм пільги або ж дозволити підняти вартість проїзду. За словами Реви, якщо влада не відреагує до середини квітня, маршрутки просто не виїдуть на вулиці столиці. А якщо і це не допоможе, тоді самостійно підвищать ціни.
В Головному управлінні транспорту КМДА підстав для подорожчання проїзду в маршрутному таксі не бачать. "Деякі компанії досі не можуть обґрунтувати минуле підвищення цін на 50 копійок. Мовляв, їм дорого обходиться оренда землі для автопарку. Я особисто переконаний, що пасажир не повинен оплачувати оренду тих шести гектарів землі, де відстоюються 10 автобусів перевізника. З іншого боку, проїзд знову може подорожчати, скажімо, на копійок 25-50, якщо підвищиться вартість палива. Правда, не думаю, що маршрутки подорожчають глобально - це будуть поодинокі випадки", - переконаний начальник главку Євген Водовозов.
На початку січня власники столичних маршруток підняли ціни з 2,0-2,5 грн до 2,5-3 грн.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас