На АЕС "Фукусіма-1" розпочато будівництво огорожі для зупинки витоку радіоактивної води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На АЕС "Фукусіма-1" розпочато будівництво огорожі для зупинки витоку радіоактивної води

Енергетика
320
У Японії розпочато будівництво сталевого огорожі для запобігання витоку радіоактивної води з атомної електростанції "Фукусіма-1", повідомляє РБК.
За інформацією представників Tokyo Electric Power - компанії-оператора аварійної AЕС, мова йде про зведення огорожі довжиною 120 м. За їх словами, паркан буде складатися із сталевих листів і покликаний закрити район, де була зафіксована небезпечна витік.
Нагадаємо, 5 квітня TEPCO повідомила, що рівень радіації в морі поряд з АЕС "Фукусіма-1" через витік "зараженої" води підвищився - вміст радіоактивного йоду-131 в воді в 7,5 млн разів перевищив норму. Ще 31 березня вміст йоду-131 в морі біля "Фукусіма-1" перевищував норму лише в 4385 разів.
Нагадаємо, витік води, зараженої радіоактивними речовинами, було виявлено 2 квітня 2011 р. в шахті силових кабелів, розташованій недалеко від водозабору другого реактора. Прилади показали, що рівень радіації в районі шахти складає 1 тис. мілізіверт на годину.
Надзвичайна ситуація на АЕС "Фукусіма-1" виникла після землетрусу магнітудою 9, що стався в Японії 11 березня 2011 р. і який привів до утворення десятиметрової хвилі цунамі, яка вивела з ладу системи охолодження реакторів. З шести енергоблоків АЕС на чотирьох був зафіксований сильний перегрів. Там неодноразово виникала пожежа, відбувалися вибухи, які змусили евакуювати жителів з 30-кілометрової зони біля станції.
Варто відзначити, що на відновлення охолоджувальної системи аварійної АЕС "Фукусіма-1" можуть піти місяці роботи. Рівень радіації в районі станції продовжує зашкалювати. Результати аналізів показали, що в деяких ділянках біля АЕС радіоактивний фон продовжує підвищуватися, а в інших не знижується.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас