У світі виникає загроза космічного тероризму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі виникає загроза космічного тероризму

906
Сьогодні запуск штучних супутників можуть дозволити собі окремі фірми, а в найближчій перспективі - і особистості. У зв'язку з цим виникає реальна загроза так званого космічного тероризму, тобто терористичних дій, які здійснюються з використанням космічних систем наземного або орбітального базування.
Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив віце-президент Аерокосмічної академії України Олег Машков.
За його словами, це може бути захоплення (знищення) космічних об'єктів, елементів наземних комплексів управління, центрів прийому наукової інформації, контролю космічного простору, інших структур космічних агентств і т.д.
"Сьогодні спостерігається розширення масштабів тероризму, різноманітності його форм і засобів реалізації. Можна говорити про дії терористів у багатьох сферах (на морі, на суші і в повітрі). При цьому не можна не враховувати, що останнім часом сфера збройної, інформаційної, радіоелектронної боротьби і розвідки переміщується в космос", - зазначив Машков.
За даними Центру контролю космічного простору Російської Федерації, до кінця листопада 2008 року на навколоземних орбітах перебувало 8089 космічних об'єктів. З них штучних супутників Землі - 2370 (діють 668). Головним чином це космічні апарати військового та подвійного призначення.
Крім того, Машков підкреслив, що в космос регулярно виводиться апаратура для дистанційного зондування Землі, а також для здійснення наукових досліджень. Зростає кількість країн - учасниць освоєння космічного простору.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас