Посол Німеччини: Митний союз і ЗВТ із Європою разом неможливі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол Німеччини: Митний союз і ЗВТ із Європою разом неможливі

399
Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Хаймзет попереджає, що Митний союз із Росією унеможливить створення зони вільної торгівлі з Європою.
"Президентуі відомо, що згода на пропозицію щодо Митного союзу буде означати попереднє припинення переговорів про Угоду щодо зони вільної торгівлі з ЄС", - заявив він. "ЄС не бачить проблем у тому, що Україна буде укладати подальші угоди про вільну торгівлю з Росією або з іншими партнерами зі СНД", - разом з тим сказав посол.
Він додав, що країни-члени ЄС, серед них, насамперед, Німеччина, розбудовують свої економічні відносини з Росією й на перспективу відкриті також до подальших домовленостей з Росією. "Потяг однозначно рухається в напрямку "полегшеної торгівлі". Однак вважаю важливим, щоб Україна знаходилася в цьому питанні в голові потягу, була скоріше паровозом, а не останнім вагоном. Тому я вітаю чіткі висловлення президента щодо того, щоб ще цього року завершити підписання угоди про зону вільної торгівлі", - сказав він.
"Щоб модернізувати українську індустрію, немає кращого засобу, ніж Угода про ЗВТ із ЄС. Небезпека полягає в тому, що політика може орієнтуватися на сировинних і монопольних рантьє", - сказав він.
За словами Хаймзета, підписання Угоди про ЗВТ і Угоди про асоціацію з ЄС спочатку - і насамперед - буде розглядатися як значний політичний сигнал, що в України серйозні наміри щодо реформ і модернізації своєї економіки.
"Цей сигнал буде мати фундаментальне значення для західного світу економіки й фінансів. Вартість його абсолютно неможливо висловити в доларах", - додав він.
Хаймзет також відзначив, що в Україні "ще мало розуміють ту динаміку, яку може розвити вільна ринкова економіка".
"Але президент, відвідавши В'єтнам і Сінгапур, ознайомився з їх успіхами в новітній економічній історії й, імовірно, зробив свої висновки із цього", - сказав він.
" Проте, Україна розташована в Європі, тому їй необхідно активно і якомога швидше виходити на шлях у напрямку ЄС, не псуючи своїх відносин з іншими партнерами у світі. І про цей напрямок президент ще раз сказав у своєму виступі", - додав посол.
Раніше президент Віктор Янукович заявив, що допускає пакетну угоду щодо Митного союзу за формулою "3+1".
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас