"Кредит-Рейтингу" заборонено присвоювати та оновлювати рейтинги, які використовуються з регуляторною метою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-Рейтингу" заборонено присвоювати та оновлювати рейтинги, які використовуються з регуляторною метою

258
Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку України (ДКЦПФР) повідомила, у зв'язку з численними запитами з боку учасників ринку щодо статусу рейтингового агентства "Кредит-Рейтинг" і наслідків прийняття рішення щодо анулювання свідоцтва про включення до державного реєстру уповноважених рейтингових агентств, що "Кредит-Рейтингу", починаючи з 15 березня 2011 заборонено присвоювати та оновлювати рейтинги, якщо ці рейтинги використовуються з регуляторною метою. Про це повідомляє прес-служба комісії.
У ДКЦПФР відзначають, що рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" виключено з Державного реєстру уповноважених рейтингових агентств відповідно до рішення ДКЦПФР №246 від 15 березня 2011 р. Підставами для такого рішення були результати розслідування діяльності цього агентства Комісією, в процесі якого були виявлені неодноразові порушення чинного законодавства з боку ТОВ "Кредит-Рейтинг".
Також ДКЦПФР заявляє, що рішення Вищого адміністративного суду України від 16 березня 2011 р. не відновлює статус рейтингового агентства "Кредит-Рейтинг", оскільки стосується оцінки правомірності набуття ним статусу уповноваженого рейтингового агентства за рішенням ДКЦПФР №378 від 31 серпня 2004 р. (втратила чинність після надання Комісією ТОВ "Кредит-Рейтинг" свідоцтва про включення до Державного реєстру уповноважених рейтингових агентств за №2 від 19 грудня 2006 р. зазначене свідоцтво анульовано на підставі рішення №246 від 15 березня 2011 р.).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас