Тріше: Світова фінансова система зацікавлена ​​в сильному доларі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Світова фінансова система зацікавлена ​​в сильному доларі

Валюта
1105
Світова фінансова система зацікавлена в тому, щоб долар залишався сильною валютою, заявив у п'ятницю глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше.
"Сильний долар відповідає інтересам всіх", - зауважив Тріше, який бере участь у дводенному засіданні міністрів фінансів і керівників центробанками країн ЄС, що відкрилося сьогодні в угорському місті Годолло.
Минулого четверга ЄЦБ після трирічної перерви підняв облікову ставку по євро, довівши її до 1,25% річних. Тим самим він став першим центробанком в "сімці", який приступив до нової монетарної політики зі стримування інфляції. Федеральна резервна система США, Банк Англії і Банк Японії, як і раніше, не бачать підстав для збільшення облікових ставок по національних валютах.
Тим часом, підвищення ставки по євро вже викликало впевнене зростання обмінного курсу єдиної європейської валюти відносно долара. Так, на 16:30 мск в ЄС за один євро давали 1,4414 дол. Таким чином, євро подорожчав за сьогодні на 0,75% в порівнянні з американською валютою.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас