Заморожені активи Каддафі направлять на гуманітарну допомогу Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заморожені активи Каддафі направлять на гуманітарну допомогу Лівії

Казна та Політика
333
Влада США розглядає можливість використання частини фінансових активів лівійської влади, обвинувачених у злочинах проти цивільного населення африканської держави, для покриття витрат на надання гуманітарної допомоги Лівії.
Таку заяву зробив помічник міністра фінансів США Девід Коен, зазначивши, що про повернення цих активів Муаммару Каддафі і тим, хто зараз перебуває при владі в Тріполі, не йдеться.
За словами Коена, на сьогоднішній день обсяг коштів, заморожених за наказом президента США Барака Обами, перевищив 34 млрд дол, передає Associated Press.
Нагадаємо, 25 лютого 2011 Обама видав указ заморозити активи Каддафі та його дітей, а також уряду Лівії та інших державних структур північноафриканської держави.
26 лютого 2011 Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) за підсумками голосування ухвалила резолюцію щодо Лівії у зв'язку з актами насильства, що здійснюються місцевою владою проти цивільного населення країни. У рамках ухваленої резолюції ООН ввела заборону на зарубіжні поїздки лівійського лідера Каддафі, членів його сім'ї та політичних союзників.
Крім того, міжнародна організація заморожує іноземні активи, що належать лівійській владі та членам їх сімей. Крім цього, резолюція закликає почати негайне розгляд злочинів проти людства в Міжнародному кримінальному суді ООН в Гаазі (Нідерланди).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас