Ціни на нафту в п'ятницю ростуть на тлі даних про обстріл лівійського родовища Сарір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту в п'ятницю ростуть на тлі даних про обстріл лівійського родовища Сарір

Енергетика
329
Нафта в п'ятницю росте на тлі суперечливих даних про нанесення удару по одному з найбільших нафтових родовищ у Лівії - Сарір. Про це свідчать дані торгів.
Вартість травневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку показала зростання на 0,71 долара, або на 0,64%, - до 111,01 долара за барель. Травневі ф'ючерси на північноморську нафтову суміш марки Brent подорожчали на 0,7 долара, або на 0,57%, - до 123,37 долара за барель.
"Основна гра йде на Близькому Сході. Те, що відбудеться там, затьмарить всі інші події", - вважає Бен Вестмор, економіст National Australia Bank Ltd. в Мельбурні.
Як заявив у четвер заступник міністра закордонних справ Лівії Халед Каїм, військово-повітряні сили Великобританії завдали удару по нафтовому родовищу Сарір, загинули троє військових-охоронців, ще декілька людей отримали поранення.
Командувач операцією НАТО генерал-лейтенант Шарль Бушар пізніше заявив, що літаки альянсу, які беруть участь в операції "Об'єднаний захисник", не завдавали удару по родовищу, і відповідальність за це несе режим лівійського лідера Муамара Каддафі. В результаті авіаудару, зокрема, пошкоджено трубопровід, що зв'язує Сарір з нафтовим терміналом на березі Середземного моря.
Напередодні лівійські заколотники повідомили, що атаки урядових військ призвели до припинення виробництва нафти на родовищах Сарір і Мислі. За даними телеканалу "Аль-Джазіра", в середу з порту Тобрук вийшов танкер з першою партією нафти, що експортується лівійськими повстанцями. Хто є покупцем цієї нафти, не повідомлялося.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас