Фінальне рішення про допомогу Португалії може ухвалити Екофін, а не саміт ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінальне рішення про допомогу Португалії може ухвалити Екофін, а не саміт ЄС

Казна та Політика
177
Остаточне рішення з надання зовнішньої фінансової допомоги Португалії може ухвалити рада міністрів економіки та фінансів 27 країн ЄС (Екофін), а не саміт ЄС, як передбачалося раніше, повідомив РІА Новини представник саміту.
За його словами, фактично обговорення питання надання фінпідтримки країні почнеться в п'ятницю серед міністрів фінансів єврозони (в Єврогрупі) та в Екофіні. Співрозмовник агентства уточнив, що і з порятунку Ірландії минулого року остаточне рішення ухвалював Екофін, а саміт ЄС (зустріч глав держав ЄС) лише схвалив його.
Черговий саміт Євросоюзу призначений на 24 червня. Ряд ЗМІ раніше повідомляв, що того ж міісяця країні належить погасити приблизно 7 млрд боргу. На думку аналітиків, саме цей факт змусив Португалію звернутися за допомогою до Євросоюзу.
Перш ніж домовитися про отримання допомоги, Португалія ще повинна надіслати офіційний запит Єврокомісії, яка потім ретельно його вивчить, говориться в матеріалах саміту.
Євросоюз також повинен буде схвалити програму поліпшення економічного стану країни, натомість на реалізацію якої будуть виділятися кошти зовнішньої фіндопомоги.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас