Позовні відносини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позовні відносини

Кримінал
410
Вчора адвокати Леоніда Кучми Віктор Петруненко і Михайло Киселевич заявили, що слідство не надало їм матеріалів, які доводять автентичність "плівок Мельниченка".
На їхню думку, таким чином воно приховало важливу для захисту інформацію, що є процесуальним порушенням. Заява захисників Кучми було зроблена у відповідь на інтерв'ю заступника генерального прокурора Рената Кузьміна журналу "Фокус", в якому він повідомив про те, що фоноскопічна експертиза "плівок", проведена восени 2010 року, підтвердила відсутність монтажу, "і саме з цієї причини вони і стали основою звинувачення Леоніда Кучми".
Захист Леоніда Кучми стверджує, що не ознайомлений з результатами фоноскопічної експертизи, на яку посилається Ренат Кузьмін. Петруненко заявив, що адвокати екс-президента навіть не знали про постанову слідчого про проведення такої експертизи. "Це говорить про те, що слідство не строго слідує вимогам закону. Перша експертиза "плівок" (серпень 2010 року) довела, що зі стовідсотковою точністю автентичність цих цифрових записів встановити неможливо. Встановити в категоричній формі, чи піддавалися записи монтажу або іншим змінам, експертним шляхом неможливо", - сказав він.
Адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко сумнівається в тому, що суд візьме до уваги докази, отримані нелегальним шляхом. "Для того, щоб легалізувати "плівки Мельниченка", необхідний виправдувальний вирок суду щодо самого Мельниченка", - вважає вона.
Мельниченко, за словами його прес-секретаря Марини Клюсова, готовий на все, щоб довести автентичність своїх записів і легалізувати їх. "Він готовий навіть на судовий розгляд, який призведе до виправдувального вироку", - повідомила вона. Крім того, за словами Клюсова, екс-майор Держохорони має намір подати до суду на адвокатів Леоніда Кучми, які звинуватили його у веденні несанкціонованого запису очної ставки з Леонідом Кучмою. "Його годинник, в якому, як вони стверджували, було записуючий пристрій, пройшли експертизу. Ніяких сторонніх предметів виявлено не було - годинник як годинник", - повідомила вона.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас