"Нафтогаз" планує збільшити завантаження Шебелинського ГПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" планує збільшити завантаження Шебелинського ГПЗ

135
Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" в рамках заходів щодо стабілізації цін на ринку нафтопродуктів країни планує збільшити завантаження Шебелинського газопереробного заводу (ГПЗ, Харківська обл.).
Згідно з обґрунтуванням держхолдингу на застосування процедури закупівлі в одного учасника на 2011 рік, оприлюдненим на веб-сайті міністерства економічного розвитку і торгівлі, рівень завантаження ГПЗ останнім часом значно менший від проектної потужності, яка становить 1 млн тонн переробки на рік.
Зокрема, в 2010 році рівень завантаження заводу склав близько 66%, в поточному році в січні завантаження склало на 61%, в лютому - 60%.
Як повідомлялося, "Нафтогаз України" у зв'язку з необхідністю стабілізації цінової ситуації та ресурсного наповнення ринку нафтопродуктів країни планує в 2011 році переробити на потужностях Лисичанського НПЗ (ПрАТ "ЛИНІК", Луганська обл.) до 1 млн тонн російської нафти марки Urals.
Шебелинський ГПЗ у 2010 році знизив переробку нафтової сировини на 10,3% в порівнянні з 2009 роком - до 660,2 тис. тонн.
Шебелинський ГПЗ експлуатує компанія "Укргазвидобування", "дочка" НАК "Нафтогаз України".
"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас