Хомутинник: Домовленості уряду та бізнесу щодо "спрощенців" не підтверджені документально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хомутинник: Домовленості уряду та бізнесу щодо "спрощенців" не підтверджені документально

Казна та Політика
724
Комітет Верховної Ради з питань фінансової, банківської діяльності, податкової та митної політики поки не отримав від Кабінету міністрів України документ, що підтверджує узгодження позицій уряду та бізнесу щодо пропозицій з регулювання спрощеної системи оподаткування, повідомив глава парламентського комітету Віталій Хомутинник на Всеукраїнському з'їзді малого і середнього бізнесу України в четвер.
"Ми чекали цього документа кілька місяців тому, але, на жаль, на сьогодні ми його ще не маємо. Це говорить про те, що позиція до кінця не погоджена", - сказав Хомутинник.
Він повідомив, що у зв'язку з цим на наступне засідання комітету запрошений міністр фінансів і представники малого та середнього бізнесу, "для того, щоб вже в комітеті розглянути, на якій стадії перебуває проект і коли комітет його отримає.
"Я з нетерпінням чекаю цього погодженого документа між урядом і бізнес-середовищем, щоб у комітеті почати над ним працювати", - зазначив Хомутинник.
Глава парламентського комітету пояснив, що уряд повинен подати своє бачення щодо цих позицій у цій сфері, "і ми думаємо, що дуже швидко як комітет відреагуємо на цю позицію... Тому що час йде, а питання, складні питання, все ще залишаються".
"Але ця позиція повинна бути узгоджена, щоб ми не наступили на ті ж самі граблі, як це було минулого року", - підкреслив Хомутинник.
Як повідомлялося з посиланням на народного депутата України (фракція Партії регіонів) Ірину Горіну, компроміси і домовленості у результаті спільної роботи Кабінету міністрів і підприємців у процесі напрацювання доповнень до Податкового кодексу, що стосуються спрощення системи оподаткування, досягнуті за результатами двомісячної роботи спільної групи представників Кабміну і підприємців.
Згідно з досягнутими домовленостями, зокрема, проведена градація підприємців-"спрощенців" за обсягами річного обороту: "спрощенці", що мають обсяг річного обороту 150 тис. грн і не мають права наймати працівників; "спрощенці" з оборотом до 600 тис. грн і 10 найманих працівників; "спрощенці" з мільйонним оборотом і мають 10 працівників. Також залишилися юридичні особи, які будуть працювати на спрощеній системі.
Горіна також повідомила про значне спрощення податкової звітності в результаті цієї роботи: з Податкового кодексу виключена стаття про те, що послуги підприємців можна оплачувати тільки з прибутку. Ця стаття викликає багато нарікань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас