США відмовилися припинити військову операцію в Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США відмовилися припинити військову операцію в Лівії

Казна та Політика
704
США відмовилися припинити військову операцію в Лівії, проігнорувавши таким чином прохання Муаммара Каддафі, викладене в листі, направленому напередодні американському президентові Бараку Обамі.
Коментуючи послання лідера Джамахірії, держсекретар США Гілларі Клінтон заявила, що Каддафі повинен оголосити перемир'я і залишити свій пост. "Каддафі знає, що він повинен зробити. Я не думаю, що існують якісь загадки щодо того, на що ми очікуємо від Каддафі", - сказала Клінтон, давши зрозуміти, що поступок не буде.
Подібним чином висловився з приводу листа Каддафі прес-секретар Білого дому Джей Карні. За його словами, військова операція в Лівії може закінчитися лише після того, як Каддафі припинить вогонь.
Полковник Каддафі направив напередодні листа Обамі. Як підтвердили джерела в Білому домі, в своєму посланні лівійський лідер просить американського президента зупинити операцію НАТО на території його країни. Згідно з текстом, отриманим Associated Press, він також хотів би, щоб військові атаки з повітря припинилися. Каддафі називає поточні військові дії "несправедливою війною проти маленьких людей країни, що розвивається".
В листі лідер Лівії стверджує, що народ його країни постраждав більше морально, ніж фізично через операції НАТО, а демократичне суспільство неможливо побудувати, використовуючи зброю і авіанальоти. Лідер Джамагирії знову відзначив, що вважає своїх опонентів представниками "Аль-Каїди".
Каддафі в посланні називає Б. Обаму "нашим сином" і бажає йому перемоги на президентських виборах в 2012 р. У попередньому листі Б. Обамі лівійський лідер також називав його "нашим сином, шляхетним Бараком Хусейном Обамою", і запитував, що б робив американський президент, якби дізнався про те, що "Аль-Каїда" силою захопила американські міста.
Нагадаємо, в Лівії в лютому 2011 р. почалися антиурядові виступи, які переросли в громадянську війну. Країна розділилася на схід, де взяли верх супротивники глави держави Каддафі, і захід, де більшість населення надає йому підтримку. 19 березня 2011, після ухвалення резолюції Радбезу ООН, міжнародна коаліція почала наносити ракетні та авіаудари по території Лівії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас