Британські ВПС розбомбили найбільше лівійське родовище нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські ВПС розбомбили найбільше лівійське родовище нафти

Енергетика
2851
Великобританія завдала авіаударів по великому нафтовому родовищу в Лівії. Йдеться про одне з основних родовищ країни Сарір, передає Reuters.
Як повідомили представники лівійської сторони, в результаті авіанальоту нафтопровід також було пошкоджено. Крім того, повідомляється, що троє людей загинули, ще кілька постраждали.
Великобританія поки не підтвердила факт авіанальоту.
Сарір розташований в басейні Сирта. Це одне з основних нафтових родовищ Лівії. Початкові запаси дорівнюють приблизно 2030 тисяч т.
Тим часом раніше повідомлялося, що на інших нафтових родовищах Лівії припинено видобуток нафти у зв'язку з ударами сил лідера країни Муаммара Каддафі. Представники опозиції повідомили, що ударів урядових сил зазнали нафтові родовища в Мімлі та області оазису Ваха на сході країни. Здобуте "чорне золото" має поставлятися в місто Тобрук, звідки його переправляють у Катар, розповіли представники опозиції.
Відзначимо, що Катар визнав Національну перехідну раду (НПР), організовану силами опозиції, легітимним урядом Лівії. Повстанці навіть встигли укласти з цією державою договір, згідно з яким Катар буде допомагати опозиції експортувати нафту, видобуту на сході Лівії.
Нагадаємо, в Лівії в лютому 2011 р. почалися антиурядові виступи, які переросли у громадянську війну. Країна розділилася на схід, де взяли верх супротивники глави держави М.Каддафі, і захід, де більшість населення надає йому підтримку. 19 березня 2011, після ухвалення резолюції Радбезу ООН, міжнародна коаліція почала наносити ракетні та авіаудари по території Лівії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас