Світовий банк не буде кредитувати уряди з непрозорими бюджетами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк не буде кредитувати уряди з непрозорими бюджетами

Казна та Політика
353
Світовий банк (СБ) не буде надавати прямі кредити урядам з непрозорими бюджетами. Як повідомляє ІТАР-ТАРС, про це заявив президент СБ Роберт Зеллік.
"Наш сигнал клієнтам, незалежно від їхньої політичної системи, полягає в тому, що успішний розвиток неможливий без гарного управління і активної участі громадян відповідних країн", - зазначив Зеллік. "Ми будемо закликати уряду публікувати інформацію, відкривати бюджети, проводити незалежний аудит і сприяти реформам системи правосуддя", - заявив він. "Ми не будемо надавати кредити безпосередньо для бюджетного фінансування тих країн, які досі не розкрили свої бюджети або - у виняткових випадках - принаймні не висловили готовності зробити це протягом року",-додав він.
Зеллік відзначив, що протягом довгого часу Світовий банк не брав до уваги такі питання, як корупція, рівноправність статей і прозорість, вважаючи їх "дуже політичними". Однак, за його словами, в останні 20 років ситуація змінилася і тепер ці проблеми ретельно вивчаються. "Деякі питання дійсно можна вважати політичними, однак рішення більшості з них сприяє боротьбі з корупцією та сталому економічному розвитку", - сказав президент СБ.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас