Ситуація з "Макіїввугілля" насторожила 12 тисяч шахтарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситуація з "Макіїввугілля" насторожила 12 тисяч шахтарів

550
12 тисяч шахтарів держпідприємства "Макіїввугілля" стурбовані ситуацією, що склалася на підприємстві. У зв'язку з арештом рахунків ДП з метою виплати боргів комерційним структурам ТОВ "Енергоімпекс" і ТОВ "Ресурсенерготрейд", підприємство позбавлене можливості стабільно працювати Про це повідомили в прес-службі ППВП.
"Така ситуація триває вже протягом двох місяців, - розповідає голова Макіївської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Костянтин Соколов. - Всупереч законодавству Господарський суд Донецької області ухвалив низку судових рішень, згідно з якими відновлено виконавче провадження проти ДП "Макіїввугілля" на користь цих структур, перед якими у підприємства нібито є борг. Після цього пішли арешти всіх розрахункових рахунків підприємства, блокувалася відвантаження вугільної продукції. Ці дії призвели до того, що видобувати і відвантажувати вугілля, здійснювати перевезення шахтарів, закуповувати необхідні матеріали, а головне своєчасно виплачувати заробітну плату в ДП просто немає можливості".
Так, в кінці березня на рахунок підприємства надійшло 38 млн. 533 тисячі грн. коштів від реалізації вугільної продукції на виплату заробітної плати. Однак у цей же день виконавчою службою даний рахунок був заарештований і кошти в розмірі 7,3 млн. грн. списані в рахунок погашення боргу комерційним структурам.
Крім того, держпідприємству, збагачувальним фабрикам та Донецькій залізниці заборонено здійснювати відвантаження і перевезення вугілля всім споживачам. А виконання цієї заборони веде до паралізації процесу реалізації вугільної продукції, необхідного як для життєдіяльності підприємства, так і для потреб енергетики.
Для врегулювання ситуації ЦК Укрвуглепрофспілки звернувся до міністра юстиції України Олександра Лавриновича з проханням вжити відповідних заходів щодо розблокування рахунків ДП і стабілізації обстановки в трудовому колективі. "Шахтарям повинні дати можливість отримувати чесно і нелегкою працею зароблені гроші. Адже позбавляючи їх цієї можливості, вони прирікають шахтарські сім'ї на голодну смерть", - констатує Соколов.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас