В ГПУ заявляють, що у них немає матеріалів про зловживання Черновецького — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ГПУ заявляють, що у них немає матеріалів про зловживання Черновецького

Казна та Політика
172
В Генеральній прокуратурі України поки немає підстав і матеріалів для того, щоб порушувати кримінальну справу за фактом зловживань мера Києва Леоніда Черновецького та його команди на підставі заяв, зроблених днями головою Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим.
Про це повідомило інформоване джерело в Генпрокуратурі, зауваживши, що жодних матеріалів від контролюючих органів, на підставі яких прокуратура могла б вирішити, порушувати чи не порушувати кримінальну справу, не надходило. Разом з тим співрозмовник агентства зауважив, що висловлювання голови КМДА ще не є підставою для відкриття будь-якої справи, оскільки, враховуючи перебіг подій у столичній мерії, ці заяви можна віднести до «політичних розборок, які повинні вирішуватися у внутрішньому колі».
Як повідомлялося, 31 березня на сесії Київради О.Попов розкритикував роботу Ради, заявив про значні збитки, завдані суспільству внаслідок прийнятих ним неправомірних рішень про відчуження земель та нерухомості.
За даними О.Попова, в період з 2007 року по липень 2010 року територіальна громада міста втратила 3500 гектарів землі, оціночна вартість яких становить 75 млрд грн. За злочинною схемою, яка протягом багатьох років діяла в місті, виділені земельні ділянки тут же кілька разів були перепродані і в кінцевому підсумку були сконцентровані в руках декількох осіб, відзначив голова КМДА.
Під час виступу О.Попов висловив припущення, що незаконні дозволи на землевпорядну документацію при відведенні земель у столиці давали заступник київського міського голови - секретар Київради Олесь Довгий або сам мер Леонід Черновецький.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас