Депутати Ради спробують скасувати собі суперпенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати Ради спробують скасувати собі суперпенсії

Казна та Політика
868
Верховна Рада розгляне в середу, 6 квітня, законопроект, що передбачає скасування привілейованих пенсій для депутатів. Про це йдеться на порядку денному Ради.
Першими на порядку денному заплановані законопроекти про ратифікацію угоди між урядами України і Шрі-Ланки про взаємний захист секретної інформації та про ратифікацію угоди з Францією про взаємодопомогу і співпрацю у сфері цивільного захисту населення. Парламент розгляне також законопроект, що передбачає ліквідацію податкової міліції.
Крім цього, Рада розгляне включення до порядку сесії низки опозиційних законопроектів. Серед них законопроекти про звільнення від пені за прострочення оплати житлово-комунальних послуг соціально незахищеними категоріями громадян, про введення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, побутове споживання газу та електроенергії до погашення заборгованості з виплати заробітної плати та інших грошових виплат населенню.
Також на порядку денному законопроект про індексацію пенсії, заробітної плати та соціальних виплат на розрахований партією "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" показник інфляції в 2010 році 42%.
Як повідомлялося, 2 лютого депутат Ради, міністр праці та соціальної політики опозиційного уряду Андрій Павловський (фракція "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина") пропонував парламенту ввести призначення пенсій на загальних підставах відповідно до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" державним службовцям, які вперше будуть займати відповідні посади з 2012 року.
Міністерство соціальної політики допускає збільшення пенсійного віку для чоловіків, що перебувають на держслужбі, до 62 років на 6 місяців щороку протягом 4 років замість 2 років, як це пропонувалося раніше. Раніше Мінсоцполітики ініціювало встановлення держслужбовцям пенсії в розмірі 80% від їхньої зарплати замість 90%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас