Браудер не радить британцям вести бізнес у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Браудер не радить британцям вести бізнес у Росії

Казна та Політика
250
Засновник Hermitage Capital Management Вільям Браудер закликав британських підприємців утриматися від участі в проектах у Росії.
"Факти такі, що людям, котрі працюють в Росії, не забезпечена безпека, а їхні права власності не захищені. На місцевих журналістів нападають, їх вбивають серед білого дня, активним правозахисникам та інтелектуалам затикають рот, опозиційних лідерів затримують, проти конкурентів у бізнесі і професіоналів висувають неправдиві звинувачення і порушують судові справи, а закордонних викривачів або іноземних журналістів депортують", - йдеться у статті Браудера, опублікованій в газеті "Дейлі телеграф".
На думку автора, "в сьогоднішній Росії не забезпечена безпека британців, готових робити інвестиції або починати бізнес".
У зв'язку з цим Браудер закликав британський уряд вивчити ситуацію, в якій опинилися британські підприємці, які працюють в Росії. "Подібно до того, як Foreign Office зазвичай публікує попередження про небезпеку відвідування країн, де виникає загроза життю і свободі британських громадян, його, уряду, обов’язок - опублікувати і "попередження бізнесменам". Уряд має відрадити компаніям вести справи в країнах, що не забезпечують безпечних умов для інвестицій, що не гарантують верховенство права і безпеку громадянам. Росія - це країна, в якій британським компаніям постійно загрожує експропріація їхніх активів, а їх співробітникам загрожують залякування, арешти і вбивства", - стверджує Браудер.
На думку бізнесмена, "існує безліч країн, привабливих для інвестицій британських бізнесменів, але Росія не входить до їх числа. Настав час зробити це абсолютно ясним".
Hermitage Capital довгий час був одним з найбільших і найактивніших інвесторів на російському фондовому ринку. В кінці 2005 р. У.Браудер був позбавлений російської візи, офіційно причини цього рішення озвучені не були. Hermitage поступово згорнув роботу в РФ, але вже після виходу з ринку отримав широку популярність в результаті трагічної загибелі юриста фонду Сергія Магнітського.
Браудер, який свого часу був одним з "популяризаторів" російського ринку в міжнародному бізнес-співтоваристві, тепер періодично виступає з критикою на адресу російського інвестклімату та системи захисту власності в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас