Уряд піде на компроміс з бізнесом, але тільки без ультиматумів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд піде на компроміс з бізнесом, але тільки без ультиматумів

Казна та Політика
1595
Уряд готовий до діалогу в питанні реформування спрощеної системи оподаткування. Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду, повідомила прес-служба Кабміну.
Прем'єр зазначив, що робоча група Міністерства фінансів (в роботі якої беруть участь представники об'єднань підприємців, профспілок, громадських організацій, народні депутати з владної коаліції, з опозиції, експерти) вже готує відповідні зміни до Податкового кодексу.
"Твердо можу заявити: ми готові до діалогу на основі компромісу, але не ультиматумів. Формула компромісу прозора: з одного боку держава не повинна обмежувати економічні свободи підприємництва, з іншого - суспільство, платники податків не повинні оплачувати привілеї якийсь з різновидів бізнесу", - підкреслив Азаров.
Він додав, що в свою чергу, держава бере на себе зобов'язання сприяти розвитку малого підприємництва і найближчим часом буде затверджений план заходів щодо виконання відповідної національної програми.
Азаров також нагадав, що з 1 квітня діє норма, згідно з якою не обкладаються податком на прибуток кошти на модернізацію виробництва та енергозбереження; скасовано щомісячне декларування доходів, що не підлягають оподаткуванню, тобто нульових декларацій; заборонено проведення будь-яких перевірок малого та середнього бізнесу на перехідний період.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас