Миколу Мельниченка записали на прослуховування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Миколу Мельниченка записали на прослуховування

Кримінал
1037
Адвокати другого президента України Леоніда Кучми попросили Генпрокуратуру порушити кримінальну справу відносно екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка. Пана Мельниченка запідозрили у веденні незаконного запису його очної ставки з Леонідом Кучмою. Микола Мельниченко ці звинувачення категорично спростовує.
Адвокат Леоніда Кучми, підозрюваного в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, Віктор Петруненко звернувся до слідчого з особливо важливих справ Владиславу Грищенка з клопотанням про порушення кримінальної справи відносно колишнього майора Держохорони Миколи Мельниченка. На думку адвоката, пан Мельниченко вів несанкціонований запис очної ставки, яка відбулася між Леонідом Кучмою і Миколою Мельниченком в понеділок.
"У нас виникла підозра, що Мельниченко веде прихований відеозапис очної ставки. Його годинник зупинився, а рукави були опущені до кисті, руки він тримав на колінах і протягом двох з половиною годин сидів в одній позі", - розповів Віктор Петруненко. За його словами, Леонід Кучма, а також його адвокати звернули увагу слідчого на "дивну поведінку Миколи Мельниченка", але слідчий не відреагував на це належним чином. "Його реакція була специфічною, мовляв, поза Миколи Мельниченка - не предмет очної ставки, - заявив пан Петруненко.- Микола Мельниченко визнав той факт, що в нього є годинник, який не йде. Але, почувши наші звинувачення, він вийшов з кабінету, де проходила очна ставка, і повернувся вже без годинника".
Реакції Мельниченко на ці заяви не було. Прес-секретар колишнього майора Марина Клюсова заявила виданню, що Микола Мельниченко "взяв тайм-аут у спілкуванні з пресою, оскільки найближчі два дні буде постійно перебувати в Генпрокуратурі". "Микола Мельниченко обурений діями адвокатів Леоніда Кучми. Він бачить у цьому виверти, спрямовані на те, щоб відвести слідство від головного - пошуку замовника вбивства Георгія Гонгадзе", - сказала Клюсова.
Вчора ввечері інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело в Генпрокуратурі розповсюдила повідомлення, що за зверненням адвокатів Леоніда Кучми призначена перевірка. Глава прес-служби ГПУ Юрій Бойченко не підтвердив і не спростував цю інформацію. "Я поки не знаю, чи почала Генпрокуратура перевірку за фактом заяви адвокатів Леоніда Кучми, але якщо вона почалася, то про результати ми скоро дізнаємося", - сказав Бойченко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас