ЄБРР готовий подвоїти фінансування проектів за умови реформування залізничного транспорту України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР готовий подвоїти фінансування проектів за умови реформування залізничного транспорту України

Казна та Політика
392
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готовий до співпраці з "Укрзалізницею" і готовий подвоїти фінансування своїх проектів за умови реформування залізничного транспорту України. Про це йшлося під час зустрічі генерального директора "Укрзалізниці" Володимира Козака з директором департаменту транспорту ЄБРР Сью Барет, яка відбулася 4 квітня в м. Києві, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".
Серед перспективних нових проектів, які можуть з'явитися вже в 2011 р., залізничники і банкіри називають проекти з електрифікації та оновлення рухомого складу.
Так, Козак запевнив банкірів у тому, що реформування залізничного транспорту почнеться скоро, адже на сьогодні є всі складові для ефективного реформування - єдині наміри і скоординовані дії всіх учасників процесу: як залізничників, уряду, так і найвищого керівництва держави.
Також ЄБРР сприятиме "Укрзалізниці" в розробці нових кредитних програм. "ЄБРР буде сприяти українським залізним дорогам розробляти спільні проекти також і з Європейським інвестиційним банком", - зазначила Барет.
Нагадаємо, що спільними зусиллями ЄБРР і "Укрзалізниці" вже реалізуються декілька проектів. Один з них - проект "Впровадження швидкісного руху пасажирських поїздів на залізницях України". За рахунок коштів кредиту закуплено 24 шляхові машини на суму 80 млн дол. Також в рамках даного проекту вже проведено тендер з відбору підрядника для проектування та будівництва Бескидського тунелю. Сума контракту з ПДВ і непередбаченими витратами становить 102,7 млн євро.
Крім того, "Укрзалізницею" та ДП "Донецька залізниця" підписано кредитну угоду з ЄБРР для реалізації комерційного проекту "Оновлення рухомого складу на залізницях України", метою якого є придбання вантажних напіввагонів. Загальна вартість проекту складає 73,5 млн дол, кредитні кошти - 62,5 млн дол, кошти Донецької залізниці - 11 млн дол. Проект перебуває на стадії реалізації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас