Експерти: Пенсійний вік треба періодично переглядати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Пенсійний вік треба періодично переглядати

Казна та Політика
468
Пенсійний вік необхідно періодично коректувати в залежності від демографічної ситуації, вважає Віктор Хмелевський, президент Спілки орендарів і підприємців України. "Зв'язок пенсійного віку і тривалості життя, на мій погляд, може збалансувати пенсійну систему, але не треба забувати, що є ще демографічні ями - періоди, коли спостерігається низька народжуваність в країні. Можна переглядати це співвідношення, наприклад, кожні десять років", - зазначив Хмелевський.
За словами голови Незалежної форуму профспілок України Мирослава Якибчука, до висновку про необхідність перегляду пенсійного віку вже дійшли західні економісти: приміром, у Німеччині фахівці пропонуючи сьогоднішнє підвищення пенсійного віку до 67 років, говорять про те, що незабаром треба буде підійти до цифри 70 років. "Ідея прив'язувати пенсійний вік до тривалості життя і переглядати його виходячи з цього параметра, наприклад, кожні 5 років - прекрасна і необхідна. Така формула має бути виведена та узаконена. Особливо це важливо для України, де тривалість життя одна з найменших у Європі", - упевнений Якибчук.
При цьому, зазначає Ірина Бекешкіна, директор фонду "Демократичні ініціативи", пов'язуючи пенсійний вік із середньою тривалістю життя, важливо приділяти увагу питанням поліпшення здоров'я громадян. "Що стосується прив'язки пенсійного віку до середньої тривалості життя українців, то я вважаю, що це доцільно. Але, перед тим як порушувати це питання, необхідно поліпшити медичне обслуговування, розробити дієву пропаганду здорового способу життя, забезпечити людей умовами для заняття фізкультурою", - вважає експерт.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас