Коаліція знищила третину військової могутності Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коаліція знищила третину військової могутності Каддафі

314
Удари західної коаліції по Лівії позбавили полковника Муаммара Каддафі майже третини військової потужності, заявив представник НАТО. "За нашою оцінкою, ліквідовані 30% військових засобів Каддафі", - заявив бригадний генерал альянсу Марк ван Ум.
Тим часом Каддафі поки не збирається здаватися. Раніше влада Лівії заявила, що лише народ може вирішити, чи залишиться при владі Каддафі. "Ми можемо встановити будь-яку політичну систему, провести будь-які зміни: в конституції, у виборчій системі і так далі, але необхідний лідер, який все це організовує. Ми переконані в цьому", - заявив офіційний представник лівійського уряду Мусса Ібрагім.
"Хто ви такі, щоб вирішувати, що лівійці мають робити? Чому б їм (країнам Заходу) не визнати, що лише лівійці можуть вирішити, піде лівійський лідер зі своєї посади чи ні, змінювати політичну систему чи ні", - додав Ібрагім, зазначивши, що в Тріполі "жалкують" про рішення Італії підтримати бунтівників.
Нагадаємо, що 4 квітня Італія слідом за Францією визнала Національну перехідну раду Лівії законною владою в цій державі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас