Адвокати Кучми просять ГПУ порушити справу проти Мельниченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокати Кучми просять ГПУ порушити справу проти Мельниченка

Кримінал
608
Адвокати екс-президента Леоніда Кучми просять Генпрокуратуру порушити кримінальну справу стосовно екс-майора Управління держохорони Миколи Мельниченка. Про це повідомив один з адвокатів Кучми Віктор Петруненко.
Справу просять порушити за можливу підготовку до розголошення таємниці очної ставки, яка відбулася вчора між ним і Кучмою.
"Під час очної ставки у нас виникла підозра, що Мельниченко веде прихований відеозапис за допомогою спеціального пристрою, вмонтованого в наручний годинник. У зв'язку з цим ми звернулися до слідчого з усним клопотанням в порядку ст.94 Кримінально-процесуального кодексу порушити кримінальну справу стосовно зазначеної особи на підставі того, що він без дозволу слідчого міг здійснювати прихований відеозапис", - повідомив адвокат.
За його словами, представників захисту Кучми наштовхнув на такі дії той факт, що під час очної ставки годинник у Мельниченка раптово зупинилися і більше не показував точний час.
4 квітня в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури відбулася очна ставка між другим президентом України (1994-2005) Кучмою і колишнім офіцером Держохорони Мельниченком.
Стосовно Кучми порушено кримінальну справу в рамках розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Екс-президент підозрюється в причетності до вбивства і незаконних дій по відношенню до журналіста. "Плівки" Мельниченка визнані речовими доказами у цій справі.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас