Колесников обіцяє підтримати вихід на український ринок low-cost авіакомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников обіцяє підтримати вихід на український ринок low-cost авіакомпаній

281
Міністерство інфраструктури України підтримає захід на український авіаринок максимальної кількості бюджетних авіакомпаній.
Про це заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесников сьогодні під час прес-конференції з підготовки до Євро-2012.
"Ми готові вже сьогодні підписати будь-яку кількість договорів з авіакомпаніями, які здійснюють low-cost перевезення. Для бюджетних авіакомпаній і пересічного пасажира ми відкриті завжди", - сказав він.
При цьому віце-прем'єр зазначив, що Міністерство інфраструктури протягом останніх місяців не отримало жодної офіційної заявки від авіакомпанії на виконання low-cost перевезень. "Як міністр інфраструктури, я обіцяю: якщо буде така пропозиція - авіакомпанія зможе відкрити бюджетні рейси за 15 днів. Я чекаю пропозицій", - сказав він.
Щодо внутрішніх рейсів Колесников зазначив, що в цій сфері правила роботи для авіакомпаній лібералізовані максимально: "Ми зацікавлені, щоб цей сегмент розвивався і щоб квиток з одного в інше місто України коштував дешево, а не дорівнював вартості трансатлантичного польоту".
Разом з тим він зазначив, що для компаній, що здійснюють low-cost перевезення, найбільш економічно доцільним є тривалість польоту 2-3 години. "А найдовший рейс по Україні - від Львова до Донецька - триває 1 годину. 35 хв. Тому саме для внутрішніх перевезень low-cost перевезення не дуже вигідні", - сказав міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас