Підприємства ТКЕ отримають газ за умови 100% передоплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємства ТКЕ отримають газ за умови 100% передоплати

Енергетика
233
З 1 квітня ДК "Газ України" виділяє підприємствам комунальної теплоенергетики (ТКЕ) планові обсяги природного газу на квітень за умови стовідсоткової оплати ресурсу, спожитого протягом січня-лютого поточного року. Про це повідомили в прес-службі компанії.
Якщо до 16 квітня 2011 року підприємства ТКЕ не здійснять розрахунки за спожитий у січні-березні природний газ, підприємства з газопостачання та газифікації відключать боржників.
Таке рішення зумовлене незадовільним станом розрахунків тепловиробників за спожитий протягом опалювального періоду 2010-2011 рр. газ.
Станом на 4 квітня, за даними оперативного моніторингу, підприємства ТКЕ заборгували ДК "Газ України" за спожитий з 1 січня 2011 р. природний газ понад 6 млрд грн (без АЕК "Київенерго"). Рівень розрахунків становить 53%.
ДК "Газ України" відзначає, що природний газ, що використовується для виробництва теплової енергії, є товаром і закуповується за імпортними контрактами. Згідно з ними, НАК "Нафтогаз України" зобов'язана своєчасно розраховуватися з ВАТ "Газпром". У разі порушення термінів оплати можуть застосовуватися штрафні санкції, розмір яких перевищує вартість отриманого газу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас