ФДМУ попереджають про ризикові моменти "небесного" договору з МАУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ попереджають про ризикові моменти "небесного" договору з МАУ

154
"АероСвіт" (Київ) виконує авіарейси за маршрутом "Київ-Лондон-Київ" на законних підставах. Немає ніяких причин для задоволення позову авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) щодо скасування рішення Державіаслужби про надання "АероСвіту" права виконувати регулярні рейси за маршрутом "Київ-Лондон-Київ", вважають фахівці в області юриспруденції.
У коментарі УНІАН юрист компанії "Ілляшев і партнери" Роман Марченко заявив: "У суперечці про маршрут "Київ-Лондон-Київ" однозначно правий "АероСвіт". Фонд державного майна України не мав таких повноважень давати в статуті "МАУ" ексклюзивне право на польоти. Це було перевищення повноважень з боку ФДМУ. Що в принципі може закінчитися кримінальною справою. Цей пункт у статуті "МАУ" просто неправомочний і нікчемний. Це все одно, що я напишу в статуті свого ТОВ, що я власник Маріїнського палацу".
Нагадаємо, в "МАУ" вважають, що Державіаслужба дала "АероСвіту" право виконувати польоти за маршрутом "Київ-Лондон-Київ" всупереч договору між акціонерами "МАУ" та ФДМУ, яким передбачається отримання "МАУ" ексклюзивних прав на понад 20 європейських маршрутів (у тому числі й напрямок "Київ-Лондон-Київ").
На думку члена спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Андрія Шкіля, спроба "МАУ" оскаржити правомірність надання "АероСвіту" прав на маршрут "Київ-Лондон" спрямована на штучне обмеження конкуренції.
"Природно, ФДМУ не мав права дозволяти "МАУ" польоти на тому чи іншому маршруті. Це взагалі втручання в комерційну діяльність. Я вважаю, що це спроба за допомогою державних механізмів обмежити конкуренцію. Тобто втрутитися в комерційну діяльність", - сказав депутат.
На його думку, вирішувати, яка компанія краща, повинен споживач, а не Державіадміністрація і Фонд держмайна. "Це не справа ФДМУ, загалом", - підкреслив Шкіль.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас