Кабмін виділить 10 мільярдів гривень на іпотеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділить 10 мільярдів гривень на іпотеку

Кредит&Депозит
2198
Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що зараз необхідно відновлювати іпотечне кредитування житлового будівництва. Для цього у 2012 році планується виділити 10 мільярдів гривень. Про це він заявив на зборах будівельників України, повідомила прес-служба Кабміну.
Однак, за словами Прем'єр-міністра, цього року влада не може виділити значні фінансові ресурси для іпотечного кредитування.
"У цьому році близько мільярда гривень ми вже виділили, але в наступному році, я вам гарантую, ми спрямуємо на іпотеку 10 мільярдів гривень", - пообіцяв Азаров.
Він зазначив, що уряд і місцева влада візьмуть на себе витрати з інженерної підготовки будівельних майданчиків. Разом з тим, будівельники повинні закладати оптимальну рентабельність на нові квартири.
"Зараз для виходу з кризи необхідно закладати в ціну оптимальну рентабельність, я не кажу про мінімальну, підкреслюю - оптимальну. Тоді ми відновимо попит людей на квадратні метри", - підкреслив Азаров.
Прем'єр-міністр також запропонував Національному Банку знизити кредитну ставку до 12% для конкретних інвестиційних проектів під рефінансування НБУ.
"Сергій Геннадійович (Сергій Арбузов – глава НБУ – Ред.), давайте знизимо ставку конкретних інвестиційних проектів, скажімо, при середній нинішній ставці 18-19%, певний банк під рефінансування НБУ під конкретний проект надаватиме кошти за відсотковою ставкою - 12%. Але це має бути під суворим контролем банку і лише для реалізації конкретних інвестиційних проектів ", - підкреслив Азаров.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас