Порошенко: Щоб землю не забрали, потрібен кадастр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Щоб землю не забрали, потрібен кадастр

Нерухомість
524
Голова Ради Національного банку України Петро Порошенко виступає за створення загальнодержавного земельного кадастру.
Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав в ефірі вінницького телеканалу.
"Для того, щоб в українського власника не забрали землю, повинен бути створений загальнодержавний земельний кадастр. А його створенню заважають штучні перешкоди з боку тих, хто хоче в "каламутній воді" зловити кримінальну "легку рибку", - сказав Порошенко.
Він переконаний, що створення земельного кадастру забезпечить прозорість ринку землі. "Якщо буде земельний кадастр, і протягом лічених секунд по електронній системі можна буде знайти, хто власник даної земельної ділянки, як вона обробляється, які на ній отримують врожаї, її ринкова вартість, яким способом отриманий дохід і що держава у вигляді податків отримало з цієї конкретної ділянки землі - це означає одне - прозорість ринку. А де є прозорість, там немає корупції. Відповідно, земельний кадастр повинен бути ухвалений негайно", - підкреслив Порошенко.
На його думку, на сьогоднішній день недостатньо політичної волі для того, щоб створити земельний кадастр. "Там немає ніяких дискусій, там немає ніяких складнощів - держава вже 10 років бере допомогу від всіх іноземних фондів і нічого не створює. Тому що на сьогоднішній день не вистачає політичної волі для того, щоб створити земельний кадастр", - сказав Порошенко.
Він також наполягає на тому, що земельний кадастр повинен бути створений вже до кінця цього року.
"Я переконаний, що до кінця року кадастр повинен бути створений - це черговий іспит для влади, тому що треба відповідати за ті зобов'язання, які ви взяли на себе", - сказав Порошенко, звертаючись до керівництва країни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас