Тігіпко не вважає за доцільне відмову від грошей МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко не вважає за доцільне відмову від грошей МВФ

Казна та Політика
442
Віце-прем'єр-міністр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко не вважає за доцільне для України відмовлятися від грошей Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Таку думку він висловив в ефірі телеканалу ICTV пізно ввечері в понеділок, коментуючи на прохання журналістів заяву прем'єр-міністра України Миколи Азарова про те, що Україна може відмовитися від отримання наступного траншу кредиту МВФ, які були зроблені раніше.
"Ми повинні всі чудово розуміти, що ці гроші йдуть у валютні резерви Національного банку. Останній транш, який ми повинні були б одержати, весь, в розмірі близько 1,5 млрд, мав би йти у валютні резерви НБУ", - зазначив він.
Віце-прем'єр-міністр також сказав, що нинішні резерви Нацбанку складають 36 млрд (не уточнивши при цьому валюту), що близько до докризового рівня.
Тігіпко також зауважив, що неотримання чергового траншу кредиту від МВФ - це поганий сигнал для інвесторів, що відіб'ється на рівні інвестицій.
"Якщо ми не отримаємо (транш кредиту МВФ), то бюджет нібито не постраждає, але, одразу можу сказати, що це буде поганим сигналом для всіх виключно інвесторів. Це нас має надзвичайно серйозно турбувати, тому що в найкращий рік, коли ми отримували прямі інвестиції в Україну, такі інвестиції складали приблизно 11 мільярдів ", - зазначив чиновник.
"Він (МВФ) для нас сьогодні - зелене світло для інвесторів", - заявив Тігіпко.
При цьому він уточнив, що за 2010 рік прямі інвестиції в Україну склали 5 млрд грн, що істотно менше за середній показник з інвестицій.
Тігіпко також допустив, що можливо частково погасити борги за рахунок валютних резервів Національного банку.
"Коли я був головою Нацбанку, я пропонував достроково погасити кредити Міжнародного валютного банку", - розповів він.
"Якщо ми сьогодні захочемо погасити, ми можемо ці $34 млрд, які у нас сьогодні в перерахунку є, частково взяти і погасити борги", - зазначив віце-прем'єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас