Порошенко знайшов "найпростіший рецепт боротьби з інфляцією" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко знайшов "найпростіший рецепт боротьби з інфляцією"

Казна та Політика
1108
Голова Ради Національного банку України Петро Порошенко пропонує подолати інфляцію шляхом підвищення рівня продуктивності праці в сільському господарстві.
Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав в ефірі вінницького телеканалу.
Він пояснив, що зростання цін на продовольчі товари відбувається тому, що в країнах, що розвиваються, в першу чергу в таких потужних країнах як Китай та Індія, де проживає сьогодні понад 2,5 млрд. населення, різко зріс рівень життя. "І сім'я, яка раніше жила "на миску рису", сьогодні вже має можливість вживати і хліб, і м'ясо, і інші продукти, тому й світові ціни на продукти тваринництва, на хліб, на цукор різко зросли. І врегулювати ситуацію на нашому внутрішньому українському ринку шляхом заборони неможливо, це призведе лише до одного - ці продукти зникнуть з полиць магазинів. Ми вже бачили, що відбувалося в деяких регіонах з хлібом, з гречкою, зараз вже вівсянкою", - сказав Порошенко.
Він нагадав, що ціна визначається співвідношенням попиту і пропозиції. "Попит у нас стабільний, пропозицію ми можемо різко наростити шляхом підняття інтенсифікації праці, рівня продуктивності праці в сільському господарстві", - вважає Порошенко.
Він переконаний, що за вмілого господарювання Україна могла б сьогодні виробляти в 3 рази більше продуктів, що призвело б до зниження цін на цю продукцію.
Причину зростання цін на продовольство в Україні Порошенко також бачить у корупції та адміністративному навантаженні на виробника. "Якби в Україні сьогодні не було корупції, якби не було такого величезного адміністративного навантаження на виробника, який створює робочі місця, який платить до бюджету, який забезпечує продуктами виробництва власну державу - я переконаний, що ситуація з інфляцією була б набагато кращою" .
Він переконаний, що подолати проблему зростання цін на продукти харчування можна легко, створивши умови праці для виробника. "Найпростіший рецепт для боротьби з інфляцією - підняти рівень продуктивності українського аграрного комплексу та української промисловості, як перший крок і другий крок - повинна бути цільова дотація, цільова субвенція, цільова компенсація за рахунок державного бюджету для того, щоб забезпечити належний рівень життя людей" , - вважає Порошенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас