Китайська гречка прибуде до кінця квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська гречка прибуде до кінця квітня

459
Форс-мажор змусив відкласти дату доставки китайської гречки в Україну на 3 тижні. Зате в ДПЗКУ обіцяють, що гречка буде не гірша від вітчизняної.
Як повідомляє Прес-служба державної продовольчо-зернової корпорації України, 29 березня до них прийшов лист від логістичної компанії Shtef Freight, в якому з посиланням на об'єктивні форс-мажорні обставини повідомляється про перенесення терміну доставки першої партії китайської гречки на 27 квітня 2011 року. У відповідь на офіційний запит для роз'яснення ситуації, компанія-судновласник - Mediterranean Shipping Company SA повідомила, що робить все можливе для прискорення доставки вантажу, проте його прибуття до Одеси очікується не раніше 23-24 квітня 2011 року. Разом з тим, на офіційному сайті компанії Mediterranean Shipping Company SA, де в режимі он-лайн відображається інформація про маршрути всіх вантажів, у розкладі судна MSC BERYL кінцевою датою надходження теж вказано 27 квітня 2011 р.
Крім того, в ДПЗКУ повідомляють, що з метою перевірки якості та придатності китайської гречки, перед її відвантаженням була проведена незалежна експертиза компанією SGS-CSTC Standards Technical Services Co, LTD. Зокрема, компанія SGS надала свої висновки щодо відсутності вмісту в гречаній крупі важких металів, пестицидів і мікотоксинів за 97 позиціями. Згідно з висновками SGS CSTS гречана крупа відповідає нормам безпеки харчування, які навіть перевищують вимоги українського законодавства. Крім цього, зразки закупленої гречки були відправлені для аналізу в Україну.
Державний центр сертифікації та експертизи зерна та продуктів його переробки Держінспекції сільського господарства провів експертизу зразків гречки та гречаної крупи, на постачання якої в Україну укладені контракти. Результати вказують на те, що ця гречка істотно не відрізняється від вітчизняної.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас