Уряд розробив три законопроекти, які допоможуть легалізувати зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд розробив три законопроекти, які допоможуть легалізувати зарплату

Казна та Політика
2371
Уряд розробив три законопроекти, які допоможуть легалізувати заробітну плату. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
Він повідомив, що в законопроектах вперше зафіксовано поняття гарантованої заробітної плати, а поняття мінімальної заробітної плати приведено у відповідність з міжнародними стандартами, змінено норми контролю підприємств у сфері трудових відносин і передбачено посилення відповідальності роботодавців, зокрема, за виплату зарплати на рівні нижче мінімальної або пізніше від встановленого терміну.
У результаті запровадження таких змін уряд очікує збільшення відрахувань до всіх соціальних фондів, а також - легалізації заробітних плат і робочих місць.
"Завдяки таким нормам, ми зробимо все, щоб формалізувати відносини працівників і роботодавців. Для нас це надзвичайно важливо, адже люди часто працюють, не маючи ніяких угод, на "рабських" засадах, без будь-якої соціальної захищеності", - зазначив Тігіпко.
Він також додав, що передбачені законопроектами про легалізацію зарплат заходи можуть забезпечити 50 млрд грн додаткових надходжень до всіх соціальних фондів, зокрема до Пенсійного фонду.
Віце-прем'єр додав, що Уряд планує протягом наступного місяця провести консультації з роботодавцями щодо цих законопроектів, вислухати їхні пропозиції, доопрацювати документи і після цього передати їх на розгляд до парламенту.
"Для нас дуже важлива ваша об'єктивність і ваші підходи. Бо в цій сфері є серйозні резерви, і без вашої допомоги "включити" їх ми не зможемо", - звернувся чиновник до журналістів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас