Тігіпко збирається стягувати 34 тис грн за неоформленого працівника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко збирається стягувати 34 тис грн за неоформленого працівника

Казна та Політика
8112
Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко розповів на прес-конференції про штрафні санкції юридичних осіб підприємства при порушенні виплати заробітної плати, передає кореспондент УНН.
"У нашому законодавстві не було відповідальності юридичних осіб компанії за ті чи інші правопорушення з виплати заробітної плати. Що ми пропонуємо? Перше, у випадку ухилення від укладення трудового договору в разі фактичного допуску до роботи і виплата на винагороди за працю без нарахування і сплати страхових внесків та податків. Пропонується ввести за цю норму штраф 2 тисячі неоподатковуваних мінімумів за кожного неоформленого працівника. На сьогоднішній день це буде 34 тисячі гривень за кожного такого", - підкреслив міністр.
За його словами, у разі порушення встановлених термінів виплати заробітної плати та інших виплат працівникам або виплати їх не в повному обсязі буде стягуватися 150 неоподатковуваних мінімумів за кожного виявленого працівника. Це 2250 грн за кожного.
"Нарахування та виплата заробітної плати в розмірі нижче встановленої законом мінімальної зарплати за виконану працівником місячну годинну норму праці - 700 неоподатковуваних мінімумів з кожного виявленого працівника, сьогодні це буде 11 900 грн., інші порушення вимог законодавства про працю - 150 неоподатковуваних мінімумів , це 2250 грн за кожного", - зазначив Тігіпко.
Також він зазначив, що потрібно посилити відповідальність керівників підприємств за порушення виплати заробітної плати працівникам.
"Ми пропонуємо посилити відповідальність керівників підприємств за відповідні порушення і цю норму ми збільшуємо також у 10 разів. Раніше це було 50 неоподатковуваних мінімумів, зараз ми пропонуємо 500 неоподатковуваних мінімумів", - додав чиновник.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас