Кучма заявив, що в матеріалах кримінальної справи немає доказів його причетності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кучма заявив, що в матеріалах кримінальної справи немає доказів його причетності

Кримінал
197
У матеріалах кримінальної справи проти екс-президента України Леоніда Кучми немає доказів його причетності. Про це Кучма заявив перед Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України (ГПУ).
Так, відповідаючи на запитання про мету візиту до ГПУ сьогодні, Кучма сказав, що напевно його запросили для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи. Разом з тим Кучма підкреслив, що в матеріалах справи немає жодних доказів про його причетність до цієї справи: "На мій погляд, і погляд моїх адвокатів, абсолютно".
У цілому, говорячи про перебіг слідства, екс-президент зазначив: "Позиція моя не змінилася, я з цією людиною (екс-майором Держохорони Миколою Мельниченком) не маю ніякого бажання (зустрічатися), тому що я не знаю його особисто і не хотів би знати взагалі... Хочу ще раз підкреслити, що він ніколи не був моїм особистим охоронцем... Він був прикомандирований з відділу управління Держохорони, там було кілька людей, які займалися захистом Президента від прослуховування... Його завдання було, заходячи до кабінету, включати апаратуру (від прослуховування), от і вся його справа".
Відповідаючи на питання про допити в ГПУ екс-глави СБУ Леоніда Деркача і екс-секретаря РНБО Євгена Марчука по справі Георгія Гонгадзе, Л.Кучма зазначив: "Напевно, їх запрошують для того, щоб поставити якісь запитання... Я давав свідчення, і це не таємниця, що Є.Марчук за час мого президентства був головою РНБО і все".
Крім того, він додав, що йому не ставили запитання, чи пов'язані Марчук і Деркач зі справою Гонгадзе.
Варто відзначити, що зараз Мельниченко також прибув до Головного слідчого управління ГПУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас