Навколо Фукусіми-1 встановлять спеціальні "пастки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навколо Фукусіми-1 встановлять спеціальні "пастки"

Енергетика
292
Компанія-оператор аварійної японській АЕС "Фукусіма-1" TEPCO розглядає можливість встановлення спеціальних "пасток" для запобігання поширенню витоку води з високим рівнем радіаційного забруднення в акваторію.
Як передає РИА "Новости", за словами представника TEPCO Хідехіко Нісіями, спеціальні плавучі загородження являють собою великі полотнища, до нижньої частини яких прикріплені вантажі-обтяжувачі. За допомогою цих "пасток" компанія сподівається зупинити поширенню зараженої води в акваторію поблизу АЕС.
"Ми маємо намір встановити ці загородження якомога швидше", - заявив Х.Нісіяма, підкресливши, проте, що на завершення робіт з установки знадобиться кілька днів.
TEPCO планує розмістити "пастки" перед водозабором другого реактора АЕС, розташованої неподалік шахти силових кабелів, а також навколо пошкодженої дамби поруч з четвертим реактором.
Після руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня на АЕС "Фукусіма-1" відмовила система охолодження, на об'єкті був введений режим НС. Згодом на декількох енергоблоках сталися вибухи, що призвело до викиду радіоактивних елементів в атмосферу. Влада евакуювала людей з 20-кілометрової зони навколо АЕС. Пізніше почала з'являтися інформація про виявлення в декількох районах Японії радіоактивних елементів у повітрі, морській та питній воді і в продуктах харчування. Напередодні фахівці компанії TEPCO закачали полімерну суміш в місце витоку води з високим рівнем радіаційного забруднення з технічного резервуара японської АЕС "Фукусіма-1". У шахті силових кабелів, розташованій неподалік від водозабору другого реактора АЕС, скупчилася велика кількість води (від 10 до 20 сантиметрів). Фахівці поки не можуть точно встановити, звідки вода потрапляє в шахту, тому що всю систему водяного охолодження неможливо перевірити через високий рівень радіації. Крізь тріщину в стіні шахти вода, за даними TEPCO, просочується в Тихий океан. Енергетична компанія почала подачу в кабельну шахту цементно-бетонної суміші для заливки тріщини в суботу о 16.30 за місцевим часом. Та навіть через шість годин після початку робіт вода, що надходить у шахту, просочувалася в океан. У той же день був використаний спеціальний полімер, який поглинає воду, але це не зупинило витік. Фахівці TEPCO також розглядають інші способи, зокрема, використання деревної тирси, паперу та цементу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас