Бойко: Уряд не допустить спекуляцій на ринку нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Уряд не допустить спекуляцій на ринку нафтопродуктів

Енергетика
309
Уряд України буде стежити за тим, щоб ціни на бензин не перевищували допустимий рівень, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.
"Корекція цін необхідна тому, що загострилася спекуляція на ринку нафтопродуктів", - сказав він в ефірі програми "Велика політика" на телеканалі "Інтер" у суботу ввечері.
"Враховуючи чутливість цін для всіх галузей, для всіх сторін життя людей, уряд і держава завжди будуть жорстко стежити за цінами на нафтопродукти і коригувати їх у бік зменшення. І, незважаючи на всю вакханалію в пресі, яка розгорнулася останнім часом з діяльності уряду зі зниження цін на нафтопродукти, ми будемо продовжувати цю політику. Тому що у нас перед очима дуже яскравий приклад наших сусідів у Туреччині, які, відпустивши ціни і зі сподіваннями на ринок, отримали сьогодні 2 євро за літр 95 бензину", - зазначив він.
Міністр зазначив, що головною причиною зростання цін на нафтопродукти є підвищення вартості нафти у світі через події в Північній Африці. Водночас, за його словами, завдання уряду України - відокремити так звану спекулятивну складову в цьому процесі. "Ось Антимонопольний комітет наклав на компанії, які спекулюють з цінами на бензин штраф 150 млн грн, це перша ластівка. Тому держава буде завжди стежити за цим ринком. І завжди буде втручатися в дії його гравців для того, щоб не допускати так звані спекулятивні складові, які, на жаль, проявляється на піку об'єктивних подій", - додав він.
Бойко нагадав, що уряд підписав меморандум з нафтотрейдерами, в якому йдеться про допустимий ціновий коридор на ринку бензину, а в свою чергу Кабінет міністрів зобов'язується підтримувати вітчизняних трейдерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас