BP отримає дозвіл на відновлення робіт у Мексиканській затоці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BP отримає дозвіл на відновлення робіт у Мексиканській затоці

Енергетика
165
BP Plc зможе відновити після липня бурові роботи на шельфі в Мексиканській затоці, зупинені після аварії, що сталася рік тому, повідомляє Financial Times.
За даними газети, британська компанія досягла угоди з регулюючими органами США, згідно з яким зможе відновити бурові роботи на 10 свердловинах, на яких робота була розпочата до аварії. Це необхідно для підтримки або збільшення видобутку на існуючих глибоководних платформах, повідомили джерела газети. Дозволи на буріння нових свердловин отримано не буде.
The New York Times, яка посилається на неназвані джерела, менш категорична. За її даними, BP просить регуляторні органи США дати їй дозвіл на відновлення бурових робіт на шельфі в обмін на дотримання більш жорстких стандартів у сфері безпеки і посилення нагляду, але згоди поки не досягнуто.
Один з представників британської компанії, який побажав зберегти анонімність, сказав газеті, що "добро" від влади поки не отримано і переговори тривають. Очікується, що вони триватимуть протягом місяця.
Влада США зупинила всі бурові роботи на шельфі Мексиканської затоки минулого літа після аварії на платформі BP. Однак у жовтні регуляторні органи почали видавати дозволи окремим компаніям на відновлення буріння за умови посилення стандартів безпеки. Зокрема, такі дозволи отримали Royal Dutch Shell, Exxon Mobil, Chevron, BHP Billiton.
Вибух на платформі Deepwater Horizon в квітні 2010 року призвів до загибелі 11 людей і найбільшого розливу нафти в історії США.
Минулого тижня стало відомо, що Мін'юст США розглядає можливість нових кримінальних і адміністративних покарань щодо BP в аварії в Мексиканській затоці, що сталася менше року тому. Водночас адміністрація США заявляє про необхідність збільшення виробництва енергоносіїв всередині країни і скорочення залежності від імпорту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас