Кабмін Японії: Знадобляться місяці для зупинки витоку радіації з АЕС "Фукусіма-1" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін Японії: Знадобляться місяці для зупинки витоку радіації з АЕС "Фукусіма-1"

Енергетика
869
Щоб зупинити витік радіоактивних речовин з АЕС "Фукусіма-1", може знадобитися кілька місяців, повідомив офіційний представник кабінету міністрів Японії Юкіо Едано
"Ми вивчаємо всі можливості для того щоб зробити це якомога швидше", - сказав Едано, додавши, що уряд і компанія-оператор АЕС Tokyo Electric Power Company (TEPCO) зараз розглядають різні варіанти виходу з критичної ситуації на АЕС.
"Головне зараз - повністю налагодити роботу охолоджуючих систем реакторів", - сказав Едано.
Раніше повідомлялося, що фахівцям TEPCO не вдається зупинити витік радіоактивної води з тріщини в технічному резервуарі, розташованому поблизу другого реактора АЕС "Фукусіма-1" в Японії. Роботи із заливки тріщини бетоном вирішено припинити - суміш досі не затверділа і вода продовжує витікати у море. В даний час TEPCO почала закачувати в тріщину полімерний розчин, що поглинає воду.
Витік води, зараженої радіоактивними речовинами, було виявлено напередодні у шахті силових кабелів, розташованій недалеко від водозабору другого реактора. Прилади показали, що рівень радіації в районі шахти становить 1 тис. мілізівертів на годину.
Нагадаємо, надзвичайний стан на АЕС "Фукусіма-1" виник в результаті землетрусу силою 9,0 бала, що обрушився на Японію 11 березня 2011 р.: під час стихійного лиха сталося відключення системи охолодження реакторів. З шести енергоблоків АЕС на чотирьох був зафіксований сильний перегрів, там неодноразово спостерігалися пожежі і відбувалися вибухи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас