На Львівщині понад 200 "паводкових" мільйонів витратили марно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Львівщині понад 200 "паводкових" мільйонів витратили марно

Казна та Політика
209
Міністерство надзвичайних ситуацій та Львівська ОДА вирішили проігнорувати депутатів обласної ради, проводячи нараду про процес ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року, і проблемні питання протипаводкового захисту на території області. Про це повідомили у відділі інформації і зв'язків з громадськістю Львівської облради.
На нараду в ЛОДА не були запрошені депутати обласної ради, які були ініціаторами створення тимчасової контрольної комісії з використання бюджетних коштів на ліквідацію наслідків стихійного лиха на Львівщині.
Депутатська комісія побувала в містах і селах області, найбільш постраждалих від повені в 2008 році, і зафіксувала низьку якість виконання робіт на окремих об'єктах, чимало випадків неефективного, нецільового та незаконного використання бюджетних коштів. За підрахунками депутатів, понад 200 млн гривень із виділених на ліквідацію наслідків повені коштів використано неефективно.
На думку голови постійної комісії з питань контролю за ефективністю виконання державних та обласних програм Львівської облради Михайли Блавацького, у 2008 році Львівська ОДА не змогла організувати чітку і ефективну систему керування ліквідацією наслідків повені, жодна з обласних структур не відповідала за перебіг аварійно -відновлювальних робіт та використання державних коштів, і нинішня влада діє такими ж методами.
"Переконаний, що виконавча влада на запросила депутатів на нараду, тому що не хотіла, щоб були озвучені ті факти, які ми маємо, це неподобство, але ми будемо контролювати і тепер не допустимо розкрадання державних коштів", - переконаний Блавацький.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас