На українському кораблі Лівію покинуть громадяни 16 держав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На українському кораблі Лівію покинуть громадяни 16 держав

286
Бажання залишити територію Лівії на українському ВДК виявили 210 осіб, повідомив РИА Новости прес-секретар міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров.
"Станом на 14.00 3 квітня своє бажання покинути територію Лівії на десантному кораблі "Костянтин Ольшанський" висловили 210 осіб, серед них 129 громадян України і 81 іноземець", - сказав Дікусаров.
Зокрема, це 18 громадян Білорусії, 11 - Лівії, дев'ять - США, дев'ять - підданих Великобританії, сім громадян Румунії, шість - Мальти, четверо - Молдавії, троє - Словаччини, троє - Узбекистану, двоє - Сербії, двоє - Іраку і по одному громадянину Болгарії, Киргизії, Італії, Таджикистану.
"Ми в черговий раз звертаємося до громадян України, які перебувають на території Лівії, з проханням скористатися цією можливістю і прибути 4 квітня в Тріполі в порт, для того, щоб евакуюватися кораблем "Костянтин Ольшанський", - додав прес-секретар МЗС, нагадуючи, що корабель пробуде в порту з 10.00 до 18.00-19.00.
Як повідомилося, в кримському медіа-центрі Міністерства оборони України, за інформацією з борту корабля, який зараз стоїть на якірній стоянці поблизу узбережжя, прийнявши на борт біженців в Тріполі, він вирушить на острів Мальта. Там висадить бажаючих іноземних громадян і поповнить запаси палива і води. Потім візьме курс на Севастополь. Цю інформацію вже підтвердили у штабі Військово-Морських Сил України.
Раніше МЗС України повідомляв, що з Лівії вже евакуйовано понад 430 українців, з них 153 - за сприяння іноземних держав. За даними зовнішньополітичного відомства, в Лівії можуть перебувати до 3 тисяч українських громадян.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас