Бойко обіцяє, що чергового підвищення цін на електроенергію в Україні не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко обіцяє, що чергового підвищення цін на електроенергію в Україні не буде

Енергетика
628
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко обіцяє, що чергового підвищення цін на електроенергію в Україні не буде.
Про це він сказав на прес-конференції в Донецьку.
Журналісти нагадали міністру, що з учорашнього дня в країні підвищуються ціни на електроенергію для населення, і запитали, коли чекати наступного підвищення цих цін. На що Бойко іронічно відповів: "Не дочекаєтеся!"
Він пояснив, що нинішнім підвищенням Україна виконала зобов'язання перед МВФ щодо підписаних угод про вартість електроенергії. "Насправді, ми виконали в повній мірі програму: Меморандум, підписаний з МВФ, стосується вартості електроенергії, і почали виконувати програму щодо комунальних тарифів за участю національного регулятора. На сьогоднішній день меморандум з МВФ виконується в повному обсязі, ми не плануємо подальшого підвищення вартості енергоносіїв", - заявив міністр.
На прохання журналістів він розповів про собівартість електроенергії в Україні, згідно з якою і формується тариф на її використання.
"Я можу сказати, що собівартість електроенергії усередині країни сьогодні - 30 коп. за 1 кВт, при цьому населення платить 20 коп., а промисловість платить 50 коп. Ось так, щоб пояснити просто", - сказав він. При цьому він додав, що у нас в країні "субсидування населення відбувається за рахунок промисловості - так зване перехресне субсидування". Міністр зазначив, що дане перехресне субсидування "з одного боку, неефективне, тому що населення в нас різне: треба чітко розділяти людей, які можуть платити ринкову ціну, і тих, яким потрібен соціальний захист, а з іншого боку, ось таке субсидування знижує конкурентну здатність нашої країни".
"Ми над цим працюємо, не можна сказати, що ми нічого не робимо. Тому сьогодні збільшено вартість електроенергії для населення з одночасним збільшенням субсидій тим, хто не може платити підвищену ціну", - сказав Бойко.
Нагадаємо, рішення Національної комісії регулювання електроенергетики про підвищення на 15% тарифів на електроенергію, що відпускається побутовим абонентам, набрало чинності з сьогоднішнього дня.
Так, з 1 квітня тариф на електроенергію для міського населення за умови споживання до 150 кВт / г на місяць зросте до 28,02 коп. за 1 кВт / год, а для населення, яке споживає понад 150 кВт / год, - до 36,48 коп. за 1 кВт / ч.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас