Тігіпко сказав, коли в Україні виростуть пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко сказав, коли в Україні виростуть пенсії

Казна та Політика
425
Міністр соцполітики Сергій Тігіпко вважає, що підвищення пенсій в Україні можливо лише за умови створення сприятливого інвестиційного клімату та детінізації економіки.
Таку думку він висловив журналістам у Варшаві, де перебував з робочим візитом.
Віце-прем'єр відзначив, що українці могли б отримувати пенсію не менші, ніж, наприклад, громадяни Естонії, де вона становить близько 300 євро, відзначивши, що це відбудеться не швидко. "Досягти такого рівня за 2-3 року нереально", - сказав він.
Тігіпко відзначив, що ВВП 46-мільйонній Україні сьогодні в кілька разів нижче, ніж у деяких навіть менших держав, відзначивши, що, за оцінками експертів, у тіні знаходиться 35-40% національної економіки.
"Тільки з однієї причини: його величність інвестор повинен домінувати у всіх наших думках і діях, якщо цього не буде, то самотужки, своїми інвестиціями з Кіпру, ми питання не вирішимо", - пояснив він.
Тігіпко також відзначив, що владі вдається утримувати стабільну ситуацію з виплатою пенсій завдяки значній кількості пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію.
Віце-прем'єр нагадав, що уряд планує добитися бездефіцитного Пенсійного фонду і ввести другий рівень пенсійної системи з 2013 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас